"És el temps que has passat amb la rosa, el que la fa tan important..." El Petit Príncep

dimecres, 19 de febrer del 2014

Setmana de la solidaritat

Una tarda de primavera en Ferran, un noi ric de la ciutat, va arribar tot passejant fins a una granja de les afores.

Es va fer servir, pagant amb els seus diners, una tassa de llet. Va anar a seure a l'ombra d'un bon arbre, va esmicolar pa a la llet i se la va cruspir cor què vols.

La Caterina, una pobre noia del poble veí, amb la cara pàl·lida de gana i misèria, no es trobava gaire lluny d'ell veient l'escena. Encara que li hauria convingut prou alguna cosa per menjar, era massa discreta com per demanar-ho.

En Ferran, bo i ric que era, li havia passat pel cap que hauria de donar alguna cosa a la noieta pobra, però, s’ho va treure del pensament i no va escoltar aquella bona intenció del seu cor. I així, sense cap remordiment, va continuar menjant.

Quan gairebé s'havia acabat la llet, es va fixar en una llegenda que es podia llegir al fons de la tassa. Després de llegir-la va quedar confós i avergonyit. I, sense pensar-s’ho dues vegades, es va fer omplir un altra vegada la tassa i va demanar un bon tros de pa.

Llavors va cridar la pobra Caterina, va fer bocins el pa i el va ficar dins la tassa de llet i, amorosament, li va demanar que s'ho mengés.
-Aquesta sentència del fons de la tassa hauria d'estar escrita a totes les tasses de la gent rica!- va dir la Caterina. 


La llegenda deia així:
                      
"Si et pots oblidar dels pobres, no mereixes menjar satisfet".