"És el temps que has passat amb la rosa, el que la fa tan important..." El Petit Príncep

divendres, 13 de maig del 2016

Les sorpreses

A Déu li agraden les disfresses. Es disfressa d’alè, de vent, de brisa suau o de vent huracanat. De bardissa ardent o núvol opac o lluminós. De pa i de vi. D’humà. Déu és un Déu furtiu!
És molt seu sorprendre. No fer res, como si estigués previst, venir quan no se l'espera, aparèixer allà on aparentment no corresponia, utilitzar vestimentes  desconegudes.
Escolar-se entre les pàgines d’una agenda molt ajustada on no hi ha lloc per a ningú, fer-se sentir en aquella trucada de telèfon, somriure de forma encisadora  a través d’uns ulls tristos, demanar ajuda... És veritat que a Déu li agrada sorprendre!

Al cap i a la fi, l’amor no és sinó la capacitat quotidiana de sorprendre: Quan no n’hi ha de sorpreses, l’amor té el greu perill d’apagar-se.
Al Senyor li agrada sorprendre’ns. No per encalçar-nos, sinó per revifar la nostra fe, per despertar nostra esperança, per gaudir de la nostra sorpresa. 
No ho oblidis: a Déu li agrada sorprendre.
Si el deixes fer, si et deixes sorprendre... Si de fet, ja estàs una mica sorprès per les mil i una sorpreses que t’assetgen a la vida... De ben segur és que Déu és a prop!


Diuen que mai s’ha de perdre la capacitat de sorpresa. Deixar-se ‘sorprendre’ per Déu es deixar-se estimar per Ell… amb totes les conseqüències i implicacions. Això sí, amb tota la teva llibertat, perquè Ell no força ningú.