"És el temps que has passat amb la rosa, el que la fa tan important..." El Petit Príncep

dimecres, 22 de maig del 2024

EL CAMÍ DE SANT DOMÈNEC...

TOULOUSSE (FRANÇA)

Durant nou anys Sant Domènec havia dedicat la seva vida als llocs del Llenguadoc i una altra vegada, com a Palència, com a Osma, començava a sentir que Déu li demanava alguna cosa més…

I aquesta crida de Déu va prendre forma quan es va unir al seu grup un home anomenat Pedro Seila, que volia ser predicador com Sant Domènec i els seus companys, i que els oferia casa seva a Tolosa. Domènec el va acollir, i va traslladar a la comunitat –no eren més de 8 o 10 predicadors- a Tolosa, l'abril del 1215. Sabia que des d'allà es podria obrir a molt més.

El bisbe de Tolosa, Fulco, va quedar encantat i els va cedir una església propera a les cases de Pedro Seila, l'Església de sant Romà.

Aquí a Tolosa, Sant Domènec va tenir un somni, una intuïció: no hi havia en molts més llocs necessitat de la predicació? per què no fer més gran aquella comunitat? Per què no fer una nova ordre religiosa dedicada a la predicació que pogués anar a molts més llocs?

Sant Domènec cada cop ho veia més clar. Una ordre religiosa de sacerdots que visquessin en comú, que resessin junts, que estudiessin i es formessin molt i molt bé per poder predicar a qualsevol lloc i a qualsevol persona, que anessin d'un lloc a l'altre per camins, pobles i ciutats, que sabessin molt per poder argumentar i defensar les postures de l’Església, amb una vida espiritual i de contacte amb Déu molt profunda.